NL

Hoe gezond is uw database?

30 March 2020

Als het gaat om onze persoonlijke gezondheid en welzijn, zijn we allemaal bekend met de belangrijkste statistieken: temperatuur, bloeddruk, hartslag, gewicht, BMI, cholesterol en bloedsuikerspiegel. Net zoals u voor uzelf deze gezondheidsindicatoren bewaakt, heeft u toegang nodig tot de vitale functies die aangeven of uw donateursbestand gezond is of misschien wel reanimatie nodig heeft.

Technologie biedt nu alle fondsenwervers de mogelijkheid om belangrijke statistieken snel en goedkoop bij te houden. Statistieken en vitale functies van de werking van direct mail, telemarketing, straatwerving, sociale media en andere meetbare kanalen.

Op basis van onze ervaring met het helpen van honderden organisaties, heeft DonorTrends een gevoel ontwikkeld voor wat elke organisatie een beetje anders maakt in termen van cultuur en operationele aanpak. Maar ongeacht de organisatiecultuur is er één constante:

Iedere fondsenwerver heeft fundamentele kennis nodig over het donateursbestand en de daaruit voortvloeiende inkomstenstroom.

Zonder deze belangrijke statistieken is er geen manier om een fondsenwervingsprogramma te plannen, te volgen en te sturen. Wij zijn van mening dat u het recht heeft om de antwoorden op deze cruciale vragen zonder gedoe te kennen en te begrijpen. Als je niet weet waar je moet beginnen, raak dan niet in paniek. We zijn hier om te helpen.

Database

Er zijn zeven vragen die iedere fondsenwerver aan zichzelf moet stellen

  1. Is mijn donateursbestand aan het groeien of aan het krimpen?
  2. Hoe loyaal zijn mijn bestaande donateurs?
  3. Hoe loyaal zijn mijn nieuwe donateurs?
  4. Hoe veel is een donateur waard na 5 jaar?
  5. Hoe verlopen de bruto inkomsten van jaar tot jaar?
  6. Hoeveel, gemiddeld, levert een donateur per jaar op?
  7. Wat kan ik doen om mijn retentie te bewaken en te verbeteren en daarmee mijn inkomsten te verbeteren?

Alle fondsenwervers hebben A.I. (Actiegerichte Intelligentie) nodig die kan worden gebruikt om de netto inkomsten te verhogen. Tegelijkertijd moet deze “intelligentie” (data) worden verzameld zonder in de val te lopen van  “analysis paralysis” (over-analyseren).

Het proces begint met benchmarking, een startpunt instellen van waaruit vooruitgang kan worden gemeten en geëvalueerd. Helaas zijn niet alle benchmarks op dezelfde definities ingedeeld of opgezet. Zelfs de meest zinvolle benchmarks zijn alleen nuttig als de fondsenwerver begrijpt wat de cijfers betekenen, hoe ze zijn berekend en vooral hoe ze zijn te beïnvloeden.

Snelle 'health check' beschikbaar

Met een MAAP, Master Audit & Action Plan, wordt uw database binnen enkele dagen geanalyseerd op:

  • Verandering in bruto inkomsten (over 5 jaar)
  • Groei of krimp van de database
  • Heractiveringspercentages
  • Retentie (1e jaar en vervolgjaren)
  • Lifetime value

Health check

Wat zijn de vitale functies? Zit er leven in mijn data?

Daarnaast geeft een MAAP inzicht in:

  • De potentie van uw donateurs om opgewaardeerd te worden naar Middle of High Donors.
  • Welke donateurs gereactiveerd kunnen worden naar een actieve status.
  • Wie mogelijk een nalatenschap aan uw organisatie achter zal laten.
  • Welke donateurs vaker aangeschreven kunnen worden. En welke juist minder vaak. In deze tijd, waarin veel organisaties donateurs vaker aanschrijven om donaties te vragen voor cruciale projecten, is het raadzaam AI in te zetten om te bepalen welke donateurs u dan moet aanschrijven.

Al deze ‘vitale functies’ zijn belangrijk om een diagnose te maken of u kansen heeft in uw database of problemen. Vraag vandaag uw ‘health check’ aan via ons contactformulier.

Ontvang het laatste nieuws

* Verplichte velden